keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Tahatonta sensuuria

Huomasin juuri, että blogger oli alkanut automaattisesti blokkaamaan kommentteja roskapostina. Oikeaakin roskapostia oli tullut blokattua, mikä on tietenkin hyvä asia, mutta mukaan oli mahtunut myös kolme ihan todellista kommenttia, joita ei olisi pitänyt sensuroida.

Palautin nyt nuo kommentit ja vastasin niihin siellä tekstissä, mihin ne oli osoitettu.

Jos siis myöhemmin kommenttisi ei tule läpi, niin todennäköisesti kyse on siitä, että suodatin on liian herkkä luokittelemaan viestin roskapostiksi.

Jos joku kirjoittaisi selkeästi liian törkeän viestin, niin saattaisin itsekin poistaa tällaisen viestin, mutta pyrin pitämään poistamiskynnyksen korkealla, enkä muistaakseni ole poistanut yhtään viestiä tästä syystä. Joihinkin mielestäni turhan hyökkääviin viesteihin olen saattanut vastata samalla mitalla takaisin, mutta edes tällaisia viestejä en lähtökohtaisesti koe poistamisen arvoiseksi. Spämmäämällä, trollaamalla tai liian henkilökohtaisilla hyökkäyksillä on toki mahdollista päätyä poistolistalle, mutta toivottavasti tähän ei tarvitse jatkossakaan turvautua.

Pidän asioista keskustelusta ja mielelläni väännän asioista erityisesti eri mieltä olevien kanssa. Joskus tosin kiire muiden asioiden kanssa voi vähentää keskusteluhalujani juuri sillä hetkellä, mutta pyrin parhaani mukaan vastaamaan kaikkiin erilaisiin näkemyksiin.

Rohkeasti siis vaan kommentoimaan eri teksteihini ja viestin katoaminen ei todennäköisesti ole merkki halustani sensuroida sanomasi, vaan ainoastaan merkki yliaktiivisesta bloggerin suodattimesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti