lauantai 7. marraskuuta 2015

Kuluraportti lokakuu 2015

Lokakuun elämisen kulut olivat 1443,60 €. Suurin syypää korkeille kuluille olivat talvirenkaat 480 €. Panostin tällä kertaa vähän kalliimpiin renkaisiin, kun noita ajokilometrejä kerran tulee työn takia niin paljon. Tähän tilanteeseen poikkeuksellisesti pätee se, että "ei niistä rahoista kuitenkaan kuolleena voi nauttia". Toivottavasti kalliimmat renkaat myös kestävät hieman pidempään, mikä parhaimmillaan tarkoittaisi, että ne eivät edes todellisuudessa kokonaisuutta arvioiden olleet kalliimmat kuin vähemmän maksava vaihtoehto.

Ruokaan rahaa näytti menneen niin vähän rahaa, että alkaa jopa epäilyttää, että olenko tehnyt jonkun virheen taulukoinnissa. Syömiseen meni "vain" sen verran kuin minulla on mennyt ennen nykyisen työni aloittamista, joka nosti ruokailukulujani yli 100 eurolla/kk. Toisaalta auton renkaiden hinta ja marraskuun alussa ollut määräaikaishuolto ovat pitäneet huolta siitä, että koko ajan on ollut sellainen "rahat eivät riitä" -olo. Onhan sitä tosiaan tullut käytyä huomattavasti vähemmän ravintolassa kuin aikaisempina kuukausina ja valittua kaupassa vähän halvempia vaihtoehtoja.

Muuta erikoista ei kulupuolella ollut, joten periaatteessa tämä oli kulujen puolesta ihan hyvä kuukausi, jos unohdetaan tuo "pakollinen" auton renkaiden vaihto uusiin. Työnkin kuluihin meni "vain" 464 €.

Marraskuun alussa minulla oli tosiaan auton määräaikaishuolto, joka tosiaan sattui olemaan huolto-ohjelman kallein huolto ja maksoi minulle 600 €. Joulukuun alussa puolestaan on vielä reilun 400 € suuruinen veromätkyjen ensimmäinen erä. Kun nuo saan alta pois, niin alkaa menopuoli toivottavasti hieman helpottaa.

Päätin muuttaa kulukaavion muotoa nyt, kun minulla on lähes kahden vuoden ajalta vertailukelpoista kulutietoa. Kaaviossa on sinisellä viimeisen 12 kuukauden aikana aiheutuneet kulut kuukausittain ja punaisella kulut sitä edeltäviltä 12 kuukaudelta. Näin pystyn helposti näkemään, miten kulut tyypillisesti jakautuvat eri kuukausina ja miten kuluvan vuoden kulut ovat kehittyneet suhteessa edellisen vuoden kuluihin. Kaaviosta on esimerkiksi helposti nähtävissä, mikä vaikutus uuden työn aloittamisella kesäkuussa 2015 oli kuluihini.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti