sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Säästöjen tilannekatsaus marraskuu 2015

Marraskuun säästösumma oli 525 €. Ilman joulukuun alussa maksettavaksi tulevaa veromätkyjen ensimmäistä erää summa olisi ollut yli 1000 €. Suurimmat ylimääräiset kuluerät alkavat onneksi vihdoin olla takana päin, joten toivottavasti saan pian säästösummat takaisin tuonne yli 1000 € lukemiin. Helmikuussa on vielä mätkyjen toinen erä, mutta muita suuria kulueriä ei tällä hetkellä ole tiedossa alkuvuodelle.

Säästösumma oli jälleen käytännössä lainanlyhennysten suuruinen, joten lisäsijoituksiin ei vieläkään ole ollut rahaa. Toisaalta olen viimeisen parin kuukauden aikana vaivatta pystynyt maksamaan noin 1500 euron suuruiset ylimääräiset kulut (auton renkaat ja huolto sekä veromätkyt) ja silti olen pystynyt lyhentämään velkaani normaalisti, joten ehkä asiat eivät ole ihan yhtä huonosti kuin ensisilmäyksellä voisin kuvitella.

Tiedostan myös, että monelle tuo 500 euron säästösumma olisi iso asia, mutta kun itse olen tottunut yli 1000 euron lukemiin, niin tuo säästämisen nykytaso tuntuu surkean pieneltä. Tällä tahdilla tavoitteisiini pääsyyn menee aivan liian kauan. Hieman tavoitetasoa hitaampi vauhti ei paljoa haittaisi, mutta nykyinen vauhti ei riitä ollenkaan.

Vuoden kokonaissaldo on tähän mennessä 9514 €. Mietin, että voisin yrittää saada joulukuun säästösummaksi 1486 €, jolloin vuoden kokonaissäästöksi tulisi tasan 11 000 €. Enempään en ainakaan pysty ja tuokin voi tehdä tiukkaa. Aika kauashan tuo alkuperäinen tavoite jäi.
2 kommenttia:

  1. Sit ku ostat sen uuden kämpän nii ei tarvii maksaa enää vuokraa. Ja säästöönki tulee enemmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Pari ongelmaa vaan. Vakuusvaje pitäisi kattaa ja sitten tasapainoilla sen kanssa ostaako halvan kämpän, jossa heikot arvonnousumahdollisuudet, vai vähän kalliimman, jossa samalla isommat kulut.

      Poista