sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Säästöjen tilannekatsaus lokakuu 2015

Lokakuussa auton pitämisen kalleus iski säästömääriin isolla kädellä. Autoon piti hankkia uudet talvirenkaat, mikä lisäksi pitäisi mennä taas määräaikaishuoltoon, jota varten nostin jo rahaa säästöistä, vaikka varsinainen kulu toteutuukin vasta marraskuun puolella.

Lokakuun säästösumma jäi 468 euroon. Käytännössä säästömäärät jäivät suurin piirtein lainanlyhennysten suuruisiksi. Aikaisemmin mainitsemani arvio 12 000 euron säästömääristä tälle vuodelle jäänee selvästi vajaaksi, koska tässä vaiheessa toteuma on vasta 8989 €. Toteuma tullee olemaan välillä 10 000 - 11 000 €. Palkkani nousi lokakuussa huomattavasti, mutta loppuvuoden isot ylimääräiset menot enemmän kuin syövät siitä saamani hyödyn. Marraskuussa on tosiaan vielä auton huolto ja joulukuussa veromätkyt (tai oikeastaan mätkyjen ensimmäinen erä).

Vähitellen pitäisi alkaa miettiä tavoitetta vuodelle 2016. Nykymenolla liian kunnianhimoisia tavoitteita ei oikein voi laatia, ja joutunen luopumaan aiemmasta 100 000 € tavoitteestani. Tai on tuo tavoite vielä ihan mahdollinen, mutta hieman eri syystä ja eri muodossa kuin aikaisemmin, joten en pidä sitä enää samana asiana. Jätän tämän jutun tarkoituksella hieman epämääräiseksi, joten ei kannata kysellä tarkennuksia. Palaan asiaan sopivalla hetkellä sopivaksi katsomallani tavalla.
1 kommentti: