perjantai 2. syyskuuta 2016

Säästöjen tilannekatsaus elokuu 2016

Elokuussa säästöön jäi 1559 € eli aika lailla sen, mitä vuodelle 2016 asettamani tavoitteen (17 000 €) saavuttaminen vaatii joka kuukausi loppuvuoden ajan. Kokonaisuudessaan säästöön olen tänä vuonna saanut 10 839 €, joten tavoitteeseeni on enää reilut 6000 € matkaa.

Elokuun aikana menin myös ohi koko vuoden 2015 säästömäärän, joka oli tasan 10 500 €. Tästä lähtien siis kaikki säästöön laitettu on parannusta viime vuoden lukuihin. Toisaalta silloin olin pari kuukautta ilman töitä ja siten myös tuloja (karenssi, koska irtisanouduin itse), joten on ihan ymmärrettävää, että tänä vuonna lukemat ovat selvästi paremmat.

Loppuvuotta katsoessani ainakin syyskuusta pitäisi tulla hyvä säästökuukausi, minkä pitäisi helpottaa tavoitteeni saavuttamista. Lisäksi minulle pitäisi tulla varsin reippaat veronpalautukset, mutta en uskalla luottaa niihin ennen kuin saan lopullisen verotuspäätöksen kouraani. Parhaimmillaan veronpalautukset voivat viedä säästösummani yli 20 000 euroon, mutta palataan siihen sitten aikanaan. Ilman veronpalautuksiakin tämä vuosi näyttää varsin hyvältä.
1 kommentti: