keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Vuoden 2018 säästötavoitteen tulos

Vuodelle 2018 olin asettanut säästötavoitteekseni 25 000 €. Ja nyt kun vuosi on vaihtunut, on aika katsoa, mikä oli lopputulos. Vuoden 2018 aikana säästöön sain... *rummunpärinää" ...25 000 €.

Ei tietenkään ole sattumaa, että päädyin tasalukemaan, vaan nähtyäni paljonko tavoitteesta on jäljellä, siirsin säästöihin sentilleen tarvittavan lukeman. Hirveästi enempää en toki olisi voinutkaan laittaa, mutta muutaman satasen olisin vielä pystynyt repimään, jos tarve olisi ollut.

Vuosi meni siis ihan putkeen säästöjen osalta. En edes ole joutunut yhtään kiristelemään tuon tavoitteeni saavuttaakseni. Enemmänkin olen "tuhlaillut" rahaa turhiinkin asioihin (mutta en turhiin tavaroihin) rahankäyttötottumusteni rentouduttua. Aloin nimittäin kokea, että minulla on liikaa rahaa, niin halusin hieman hidastaa rikastumistahtiani. Tällä hetkellä tosin ei enää siltä tunnu, kun olen päättänyt lähteä nykyisestä työpaikastani. Nyt onkin aika taas tarkastella vähän tarkemmin omia rahankäyttötottumuksiani. Etenkin ravintolaruokailua tulee rajoittaa ja opetella taas tekemään itse ruokaa (ja muuta kuin sisäfilettä).

On kyllä ihan mielenkiintoista nähdä, miten tässä tulee reagoitua tulotason tulevaan laskuun. Periaatteessa mitään syytä stressille ei ole (olenhan viidessä vuodessa säästänyt melkein 10 vuoden kulut), mutta mieli ei aina toimi loogisesti. Lisäksi tiedän joutuvani kohtaamaan painetta vaimoltani ja vanhemmiltani, joiden mielestä töissä pitäisi käydä... no koska töissä pitää käydä. Vanhemmilleni en toki ole vielä edes kertonut lähtöaikeistani. Käyn sen keskustelun vasta, kun tulevat suunnitelmat selvenevät tarkemmin. En vaan jaksa käydä sitä vielä. Elämä on vaan niin paljon helpompaa, jos voin samalla esittää heille konkreettisia jatkosuunnitelmia, enkä joudu vaan kertomaan, että aion (taas) jäädä tyhjän päälle. Ja siis heidän silmissään tyhjän päälle, koska en saa tuloja mistään, mutta itse koen kyllä lepääväni ison rahakasan päällä, enkä tyhjän. Mutta palaillaan asiaan, kun sen aika tulee. Varsinkin vuoden 2019 säästötavoitteen asettaminen on nykytilanteessa haastavaa.

Vuoden 2018 säästötavoitteen osalta puolestaan on hyvä huomata, että tulen jälkikäteen korjaamaan lukemaa sen mukaan, mikä lopullinen verotukseni tulee olemaan (kuten olen aikaisempienkin vuosien osalta tehnyt). Todennäköisesti tiedossa on mätkyjä noin 2000-4000 €, mikä laskisi vuoden säästösumman lähemmäs niitä lukuja, missä se on pyörinyt säästöprojektin aloitettuani (vuoden 2015 työpaikanvaihtovuotta lukuunottamatta). Tästä huolimatta koen päässeeni säästötavoitteeseeni, vaikka luku myöhemmin verojen johdosta muuttuisikin.

Tällä hetkellä säästölukemat ovat menneet seuraavasti:
2014: 20 184 €
2015: 13 612 €
2016: 20 611 €
2017: 21 297 €
2018: 25 000 €
YHTEENSÄ koko ajalta:101 859 € (sisältää myös marraskuun 2013, jolloin aloitin säästöprojektini)

2 kommenttia:

  1. Erinomainen säästösumma! En tiedä minkä verran kuussa jää palkastasi käteen, mutta täytyy todeta, että oli palkka mikä tahansa, niin 20 000 euroa tai enemmän säästöjä per vuosi on kova luku. Onnea!

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä saanut säästetyksi ihan huimia summia ja monta vuotta! Onnittelut tavoitteen saavuttamisesta :)

    Ja menestystä vuodelle 2019

    VastaaPoista