Kuka?

Huom. Jos satut tunnistamaan minut tästä tai muista kirjoituksistani, niin toivon, että pidät salaisuuteni, etkä kerro muille tästä projektistani. Anonyymiuden avulla voin kirjoittaa asioista vapaammin kuin jos henkilöllisyyteni on laajassa tiedossa.
Jos joku haluaa ottaa minuun yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on tämän blogin nimi yhteen kirjoitettuna @gmail.com. Vaikea ilmoitustapa johtuu halustani välttää bottien lähettämää roskapostia. En tarkasta tuota sähköpostia kovin usein, joten vastaaminen saattaa kestää.

Kuka?

Olen kolmekymppinen mies ja olen opiskellut yliopistossa monipuolisesti mm. rahoitusta ja kansantaloustiedettä. Virallisten opintojen lisäksi olen pyrkinyt kehittämään taitojani erinäisissä minua kiinnostavissa asioissa kuten psykologiassa, myynnissä, neuvottelussa, motivoinnissa jne. Apunani näiden asioiden opettelussa olen käyttänyt esim. kirjoja ja YouTubea. 

Olen naimisissa ja urheilen suhteellisen paljon.

Mitä?

Tämä blogi on pohjimmiltaan sijoitusblogi eli blogi rahasta, sen hankkimisesta, sen säästämisestä ja sen sijoittamisesta. Raha itsessään ei kuitenkaan ole minulle kovinkaan tärkeää. Haluan vain sen, mitä raha voi minulle tarjota eli kalliita autoja, kosteita baari-iltoja, luksuselämää julkkisten tyyliin... No ei todellakaan!!  Mikään noista ei kiinnosta minua tippaakaan. Olen varsin tyytyväinen nykyiseen kulutustasooni, enkä voisi kuvitellakaan tuhlaavani saamaani "ylimääräistä" rahaa ihan vaan sen takia, että voin.


Se, mitä rahalta haluan, on vapaus. Vapaus irtisanoutua inhottavasta työstä, vaikkei uutta työpaikkaa olisikaan tiedossa. Vapaus hyvän idean tullessa perustaa oma yritys (tai vaihtoehtoisesti lähteä mukaan jonkun toisen yritykseen) pelkäämättä kaiken menettämistä. Vapaus tehdä sen verran ja sellaista työtä kuin haluan, miettimättä mahdanko pärjätä pienemmällä palkalla tai vähemmillä tunneilla. Vapaus viettää eläkepäiviä murehtimatta valtion tai eläkeyhtiöiden kykyä maksaa riittävää eläkettä. Vapaus neuvotella työsuhteeni ehdoista kokematta sitä painetta, että kulutustasoni ei kestä pienintäkään shokkia (työttömyysaikaa), mikä johtaisi siihen, että minun olisi pakko hyväksyä mitä tahansa minulle tarjotaan. Haluan siis taloudellista riippumattomuutta.

Saavuttaakseni taloudellisen riippumattomuuden minun on kerättävä rahaa, joten tämä on pääasiassa blogi rahasta, eikä vapaudesta. Lukijan on silti syytä muistaa, että raha on vain väline todellisen tavoitteeni saavuttamiseen. Jotta voin saavuttaa tavoittelemani vapauden, minun on keskityttävä käytännön keinoihin, joilla sen saavutan, eli rahaan. Haihattelemalla korkealla abstraktiotasolla vapauden käsitteen kanssa en pääsisi yhtään mihinkään. Uhrimentaliteetti eli esimerkiksi yhteiskunnan tai valtiovallan syyttäminen ei myöskään todennäköisesti veisi minua kohti tavoitettani. Vain minä määrään, millaiseksi elämäni muodostuu.

Missä?

Kuten yllä totesin, en halua paljastaa liikaa itsestäni, mutta todettakoon, että en asu pääkaupunkiseudulla. Se riittäköön tähän hätään. Tuonkin tiedon paljastin vain siksi, että pääkaupunkiseudulla asuminen on selvästi kalliimpaa kuin sen ulkopuolella, joten sillä seikalla on merkitystä esimerkiksi arvioidessa kulutus- tai säästötasoani.

Milloin?

Aloitin säästöprojektini jouluna 2013. Pitkää tähtäintä ajatellen olen siis vasta sijoittajaurani alussa. Talousaiheista blogia olin suunnitellut jo pidempään. Tämän blogin myötä siirryin sanoista tekoihin. Ensimmäisen vuoden tavoitteeni oli säästää 15 000 euroa, joka tuli täyteen reippaasti etuajassa jo syyskuussa. Viiden vuoden tavoitteeni on saada säästöön 100 000 euroa.

Alussa en luvannut blogin päivitystahdista mitään. Olen kuitenkin pyrkinyt päivittämään blogia vähintään kerran viikossa. Kuukausittain raportoin kulujeni, säästöjeni ja tuottojeni kehityksen. Tärkein asia on mielestäni kulutustaso, koska se vaikuttaa suoraan säästötasoon. Vähiten on merkitystä sijoitusten tuotoilla, koska tunnetusti niihin on erittäin vaikea vaikuttaa. Onnen vaikutus on liian vaikea poissulkea.

Miksi?

Kirjoitan tätä selventääkseni ajatuksiani, päästäkseni vuorovaikutukseen samanhenkisten ihmisten kanssa, kehittääkseni kirjoitustaitojani ja mahdollisesti avatakseni itselleni uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Toivon pystyväni tuomaan lukijoille uusia ajatuksia ja motivaatiota kunkin tiellä kohti omaa unelmaansa.



2 kommenttia:

  1. Sinulla on hieno tavoite. Toivottavasti onnistut. Itse aloitin pörssisäästämisen vasta eläkkeelle siirtyessäni. Perheeni on kyllä aina tullut toimeen tuloillamme (menot < tulot). Tietenkin on lainaa on otettu investointeja varten (asuntoon, autoon jne. muttei suoranaiseen kulutukseen). Parisenkymmentä vuotta sitten saimme viimeisen lainan maksettua, on sen jälkeen ollut melko huoleton olo. Jopa niin huoleton, että panin ylimääräisen rahan pankkitilille huonolla korolla enkä kiinnittänyt juurikaan huomiota rahaan. Elimme entiseen malliin ja rahaa jäi aina ylimääräisesti. Rahalla on kuitenkin mukava pelata vaikkei sitä enää rahaksi entisessä mielessä miellekään. Mukava harrastus, jossa oppii koko ajan uutta, kun pyrkii lyömään markkinat. Pystymme eläkkeillämme elämään niinkuin haluamme. Tarpeet eivät ole mitenkään kalliit varsinkin kun edelleen olen tarkka rahan hävittämisessä. Matkustelemme pari kolme kuukautta ulkomailla vuosittain, vietämme mökillä yli 6 kuukautta jne. Laskin kerran, että voisimme (vaimo ja minä) matkustaa ympäri maailmaa ainakin satavuotiaaksi ts. n. 30 vuotta realisoimalla kaiken omaisuutemme ja panemalla se poikimaan pörssiin. Rahat jäänevät kuitenkin lapsillemme ja lapsenlapsillemme.

    Toivoisin, että oma jälkipolvi alkaisi ajatella niinkuin sinä. Heidän elämänsä olisi silloin tosi paljon huolettomampaa.

    Hattua nostaen

    Kari

    VastaaPoista
  2. Taas hyvä talousblogi, joka lähtee seurantaan. On ilahduttavaa huomata, että nimenomaan vapaus, eikä överikulutus, on kirkkain tavoitteesi. Tuntuu olevan trendi sijoitusbloggaajilla, ja hyvä niin!

    On hyvä idea, että ainakin vielä haluat pysyä anonyyminä. Se tuo vapautta ehdottomasti blogin sisällössä. Samaa ajattelin itsekin: https://miesnurkka.blogspot.com/

    VastaaPoista