lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kuka, mitä, missä, milloin, miksi?


Kuka?

Olen akateemisen koulutuksen käynyt, vastikään kolunpenkiltä työelämään siirtynyt mies. Opintoihini kuuluu mm. rahoitusta ja kansantaloustiedettä. Tämän enempää en taida tässä vaiheessa haluta paljastaa itsestäni.

Mitä?

Tämä tulee enimmäkseen olemaan blogi rahasta, sen hankkimisesta, sen säästämisestä ja sen sijoittamisesta. Raha itsessään ei kuitenkaan ole minulle kovinkaan tärkeää. Haluan vain sen, mitä raha voi minulle tarjota eli kalliita autoja, kosteita baari-iltoja, luksuselämää julkkisten tyyliin... No ei todellakaan!!  Mikään noista ei kiinnosta minua tippaakaan. Olen varsin tyytyväinen nykyiseen kulutustasooni, enkä voisi kuvitellakaan tuhlaavani saamaani "ylimääräistä" rahaa ihan vaan sen takia, että voin.

Se, mitä rahalta haluan, on vapaus. Vapaus irtisanoutua inhottavasta työstä, vaikkei uutta työpaikkaa olisikaan tiedossa. Vapaus hyvän idean tullessa perustaa oma yritys (tai vaihtoehtoisesti lähteä mukaan jonkun toisen yritykseen) pelkäämättä kaiken menettämistä. Vapaus tehdä sen verran ja sellaista työtä kuin haluan, miettimättä mahdanko pärjätä pienemmällä palkalla tai vähemmillä tunneilla. Vapaus viettää eläkepäiviä murehtimatta valtion tai eläkeyhtiöiden kykyä maksaa riittävää eläkettä. Vapaus neuvotella työsuhteeni ehdoista kokematta sitä painetta, että kulutustasoni ei kestä pienintäkään shokkia (työttömyysaikaa), mikä johtaisi siihen, että minun olisi pakko hyväksyä mitä tahansa minulle tarjotaan. Haluan siis taloudellista riippumattomuutta.

Saavuttaakseni taloudellisen riippumattomuuden minun on kerättävä rahaa, joten tämä on pääasiassa blogi rahasta, eikä vapaudesta. Lukijan on silti syytä muistaa, että raha on vain väline todellisen tavoitteeni saavuttamiseen. Jotta voin saavuttaa tavoittelemani vapauden, minun on keskityttävä käytännön keinoihin, joilla sen saavutan, eli rahaan. Haihattelemalla korkealla abstraktiotasolla vapauden käsitteen kanssa en pääsisi yhtään mihinkään. Uhrimentaliteetti eli yhteiskunnan ja valtiovallan syyttäminen tai kansalaispalkan vaatiminen eivät myöskään todennäköisesti veisi minua kohti tavoitettani. Vain minä määrään, millaiseksi elämäni muodostuu.

Missä?

Kuten yllä totesin, en halua paljastaa liikaa itsestäni, mutta todettakoon, että en asu pääkaupunkiseudulla. Se riittäköön tähän hätään. Tuonkin tiedon paljastin vain siksi, että pääkaupunkiseudulla asuminen on selvästi kalliimpaa kuin sen ulkopuolella, joten sillä seikalla on merkitystä esimerkiksi arvioidessa kulutus- tai säästötasoani.

Milloin?

Aloitin säästöprojektini muutamia kuukausia sitten ja pitkää tähtäintä ajatellen olen siis vasta sijoittajaurani alussa. Talousaiheista blogia olen suunnitellut jo pidempään. Nyt oli aika siirtyä aikeista tekoihin.

Blogin päivitystahdista en voi luvata mitään. Pyrin päivittämään sijoitusteni kehitystä säännöllisesti (kuukausittain), mutta muuten tekstiä tulee sitä mukaa kuin ajatuksia tulee.

Miksi?

Kirjoitan tätä selventääkseni ajatuksiani, päästäkseni vuorovaikutukseen samanhenkisten ihmisten kanssa, kehittääkseni kirjoitustaitojani ja mahdollisesti avatakseni itselleni uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Toivon pystyväni tuomaan lukijoille uusia ajatuksia ja motivaatiota kunkin tiellä kohti omaa unelmaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti