perjantai 2. toukokuuta 2014

Kuluraportti huhtikuu 2014

Huhtikuun kulut pääsivät karkaamaan liian suuriksi. Kuluja kertyi lähes tuhannen euron (tarkalleen ottaen 976,46 €) edestä. Kun tuota vertaa edellisen kuukauden 801 euroon, niin muutos on huomattava. Varsinkin, kun huhtikuussa ei ollut edes minun vuoroni maksaa vastiketta.

Suurin syypää kasvaneisiin kuluihin löytyy noin 200 euron satunnaisista kuluista. Nämä kulut olivat todella satunnaisia, sillä uskon tällaisia menoeriä syntyvän (paljon) harvemmin kuin kerran vuodessa. Toinen menoeristä oli nimittäin ylinopeussakko, joka oli ajourani ensimmäinen. En yleensä aja ylinopeutta, mutta nyt en huomannut nopeusrajoituksen vaihtumista ja kamera rankaisi heti. Toinen satunnaisista kuluista oli uuden harrastuksen peruskurssi. En ajatellut jatkaa lajia peruskurssin jälkeen, joten kulu jää satunnaiseksi. Vanhat (ilmaiset) harrastukseni riittävät minulle, joten tuo saa jäädä kokeiluasteelle. Vaihtoehtoisesti saatan käyttää työnantajalta saamiani liikuntaseteleitä siihen.

Muita korkeisiin kuluihin vaikuttavia tekijöitä olivat viime kuun kuluraportissa ilmoittamani tälle kuulle siirtyvä luottokorttimaksu (n. 50 €). Huhtikuun ostoksista ei siirry toukokuulle mitään, joten maaliskuun siirtyvien kulujen vaikutus iskee huhtikuun menoihin täysimääräisenä.

Osa kasvaneista menoista selittyy sillä, että minulle vaikuttaa parillisina kuukausina tulevan noin 50 euroa enemmän laskuja kuin parittomina. Tämä on ihan hyvä, koska minulla on vastikkeenmaksuvuoro parittomina kuukausina, joten menot pysyvät tällä tavalla tasaisempina.

Todelliset tuhlailun kohteet löytyivät ruokailun ja viihteen puolelta. Ravintoloihin tuli kannettua noin 60 euroa tavallista enemmän ja elokuvissa käynteihin meni reilu 30 euroa.

Olen ihan tyytyväinen, että sain kaikesta huolimatta pidettyä kulut 1000 euron alapuolella, mutta se harmittaa, että kulut pääsivät nousemaan kuviossa nähtävän trendiviivan yläpuolelle. Toivottavasti toukokuu menee paremmin.


PS. Kohonneista kuluistani huolimatta sain huhtikuussa pistettyä ihan hyvin rahaa säästöön, koska satunnaisten kulujen lisäksi minulla oli satunnaisia tuloja (mm. päivärahoja pidemmältä ajalta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti