lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kuluraportti helmikuu 2018

Kylläpä tämän kirjoittaminen on venähtänyt. Maaliskuu lähestyy jo loppuaan ja vasta nyt saan aikaiseksi. Eikä tässä ole mitään kunnon syytäkään ollut. Ei vaan ole huvittanut. No mutta asiaan:

Helmikuussa rahaa meni 1586 €. Tämä on huomattavasti enemmän kuin yleensä helmikuussa, mutta syykin on selvä. Kävin nimittäin äkkilähtönä viikon loman ulkomailla, joka maksoi 569 €. Ihan mukava oli päästä pahimpia pakkasia karkuun. Ja varsinaisesti säätösummiinkaan tuo ei hirveästi vaikuttanut, koska loman ajalta saamani lomaraha riitti aika hyvin kattamaan loman kulut.

Muita arjesta poikkeavia kuluja kuukaudessa olivat reissussa ostamani aurinkolasit 50 € (2 kpl hintaan 49 € + 1 €) sekä työttömyyskassan jäsenyys 72 €. En kyllä koe tarvitsemani sitä, mutta se on niin halpa suhteessa potentiaaliseen hyötyyn, että tulee edelleen maksettua. Tämä suomalainen järjestelmähän on siltä osin ihan sairas, että valtaosa työttömyysvakuutusmaksusta on pakko maksaa palkasta, mutta se, oletko oikeutettu työttömyyskorvaukseen, määräytyykin sen perusteella, että maksatko tuota täysin symbolista maksua maksua kassalle tai liitolle. Tai no liiton maksuissa kyse voi olla selvästi symbolista maksua korkeammastakin maksusta. Tämän vääryyden korjaamisesta on onneksi ollut puhetta tässä alkuvuodesta. Liitot tosin vastustavat muutosta, koska se murentaisi niiden valtaa. Tosiasioiden edessä puheet köyhien ja työttömien auttamisesta ovat selvästi pelkkää puhetta.

Kuukauden aikana ruokaan meni 621 €. Tuossa on mukana myös lomamatkan ruoat. Söin siellä paljon ravintolassa, mutta yleinen edullisuus Suomeen verrattuna teki sen, että rahaan meni aika lähelle saman verran kuin Suomessa olisi mennyt.

Ilman matkaakin näyttäisi, että kulut olisivat olleet siellä tonnin paikkeilla, mikä on korkeampi kuin kolmena edellisenä vuonna helmikuussa. Toisaalta kun katsoo edellisvuoden maaliskuun lukuja, niin niissä pitäisi tulla selvä säästö vertailuvuosiin verrattuna. Ehkä tämä vuosi ei sittenkään ole ihan toivoton tapaus kulujen suhteen.

2 kommenttia:

  1. Äkkilähtö kannataa aina. Minäkin olen yrittänyt katsella äkkilähtöjä aurinkoon. Varasin kuitenkin kotimaan kylpyläviikon...

    VastaaPoista
  2. Huh kun pääsisi äkkilähdölle :D Noo toukokuussa sitten Kreikkaan :)

    VastaaPoista