lauantai 4. huhtikuuta 2015

Maaliskuun 2015 kulut

Maaliskuussa rahaa meni aivan liikaa - lähes 200 € enemmän kuin yhtenäkään kuukautena tämän projektin aikana. Yhteensä rahaa meni 1481 €. Syitä näin kovalle tavoitetason ylitykselle löytyy monia.

Ensinnäkin minulla oli aikaisemmin kertomallani tavoin maaliskuun aikana pari verkostoitumistapahtumaa, joihin osallistumiseen täytyi käyttää rahaa. Näihin lasken menneen n. 350 €. Jo noiden poistamisella olisin lähellä 1000 €/kk kulutuksen tavoitetasoa. Tässä työtilanteessa noita ei kuitenkaan kannata jättää pois, koska ikinä ei tiedä, mitä niistä poikii ajan mittaa.

Toiseksi minulla meni nettiin ja sähköön yli tuplasti normaalin verran, koska meillä on muuton takia kaksi asuntoa, joista aiheutuu kuluja. Toinen siirtyy vuokrauskäyttöön vasta huhtikuun puolella. Netistä ja sähköstä ylimääräisiä kuluja arvioin tulleen yli 100 €.

Tavallaan siis kuukausi oli kulutuksellisesti hyvin normaali, mutta noita poikkeuksellisia eriä sattui olemaan harmittavan paljon. Nyt mielenkiinnolla seuraan, mille tasolle kulut tasaantuvat uudessa asunnossamme. Arvioisin asumiskulujen nousseen n. 100 eurolla kuukaudessa, mutta toisaalta vanhasta asunnosta tulevien vuokratulojen pitäisi enemmän kuin kattaa tuo kulujen nousu. Lisäksi minun pitäisi töiden päättymisen takia pystyä laskemaan etenkin ruokaan ja polttoaineeseen menevän rahan määrää. Tavoitteena voisi olla tuon 100 euron vähennys noissa kuluerissä.

Maaliskuun rahanmeno tarkoittaa myös sitä, että viimeiseltä 12 kuukaudelta laskemani kulujen määrä nousi 12 684 euroon. Tämä tarkoittaa, että jotta saisin kulutukseni haluamalleni alle 12 000 euron tasolle, niin en saisi huhtikuussa käyttää juuri yhtään rahaa. Tämä ei tietenkään tule toteutumaan, joten minun pitää tyytyä vain tekemään parhaani, että tavoitetasolle pääsy on mahdollista edes seuraavien parin kuukauden aikana.1 kommentti:

  1. Juu tuskin paljon tulee autolla kaahailtua työttömänä, jotain etua siitäkin tilanteesta :)

    VastaaPoista